15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Opiška (Vopiška)

Název Množství a jednotka
česnek 5 stroužků
kopřiva 3 hrsti
libeček 2 hrsti
máslo 30 g
sůl
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Litr a půl vody uvedeme do varu. Než začne voda vřít, oloupeme a utřeme česnek a nadrobno nakrájíme omyté mladé lístky kopřivy a libečku (opichu). Zvlášť opečeme na kostičky nakrájený chléb. Vroucí vodu odstavíme z ohně, přidáme sůl, máslo, utřený česnek a připravené kopřivy s libečkem. Už nevaříme. Polévku podáváme s kostičkami opečeného chleba.


 


RECEPTY

Medvědí tlapky

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...